Over mij

Zal ik me even voorstellen? Ik ben Riet de Vlieger, al mijn leven lang ondernemer maar ook een echte doe-het-zelver. Mijn handen vinden het heerlijk om mooie dingen te maken.

Riet de Vlieger

Vaardige handen
Nadat ik me in de voorbijgaande jaren vooral had toegelegd op werken met textiel: naaien van kleding, breien, ook machinaal, haken, borduren, kantklossen, zijde-schilderen, maakte ik tijdens een workshop in 2010 kennis met het creëren van sieraden.

Kort daarna kocht ik kralen in en begon ik vaker sieraden te maken. Uiteraard omdat ik het heerlijk vind om te doen, maar ik had er ook een plannetje mee. Ik wilde graag geld bijeenbrengen voor microkredieten (via kiva.org). Hoe mooi is het om vrouwen in minder goede omstandigheden support te bieden bij het opzetten en laten groeien van hun bedrijf?

Verder zet ik de sieraden in tijdens mijn werk. Ik adviseer vrouwen over kleur, styling, imago en personal branding. En daarbij werkt het fijn om kleurrijke kettingen en oorbellen bij de hand te hebben. Het komt best vaak voor, dat klanten met één of meer stukken naar huis gaan. Verder sta ik vrijwel jaarlijks op de kunstmarkt op Koningsdag in Alphen aan den Rijn. Het is ook mogelijk om een workshop te organiseren. Informeer naar de mogelijkheden hiervoor…

Maar nu is het tijd om mijn werk online te tonen.
Alles is met liefde en zorg gemaakt van mooie materialen.

De meeste sieraden zijn unica’s. Er zijn ook series van soortgelijke kettingen, in verschillende kleurstellingen en materialen. En ik maak sieraden op bestelling: specifiek voor bij een bepaalde jurk of top. Soms is het heel lastig om het juiste sieraad te vinden. In zo’n situatie creëren we het samen. En dan maak ik het voor die persoon.